Уютна зима в 4 сплотяващи стъпки

Уютна зима в 4 сплотяващи стъпки


Сподели

Зимата идва, но за съжаление, духът на Коледа от филмите далеч не е в мрачното ни, хладно и изтощаващо ежедневие през зимата.

Ето една идея как да си направим различна зима:

1. Споделяйте вечерите си.

Колкото и да сте изморени, не изкарвайте вечерта с телефон на дивана. Няма нищо по-отпускащо, зареждащо и изпълващо от това да бъдете заедно! И макар, че обичайно вечер няма време за легендарни случки, дори и приготвянето на вечерята заедно е много по-стоплящо от телевизора! Пригответе нещо бързо и вкусно от наличните запаси в хладилника, добавете му характер със свежи подправки от домашната градина и споделете вечерта с любим човек!

Вижте как лесно и бързо да си направите домашна градина.

Семена за босилек

Семена за мента

Семена за риган

Семена за ядливи цветя

Семена за кълнове

 

2. Дишайте свеж въздух.

Още от заглавието е ясно, че ако живеете в град, свежото дишане не кореспондира на замърсения градски въздух, затова – украсете дома си с любими стайни растения и дишайте дълбоко! Денем, докато сте на работа, те ще прочистят и заредят дома ви със свеж въздух, който ни е така необходим, особено през зимата!

Научете как да зарeдите стайните растения с енегрия, която ще ви отдават цяла зима.

Обогатител за стайни растения

Тор за орхидеи цъфтеж

Тор за листно-декоративни растения

 

 

3. Забавлявайте се!

Разнообразявайте сетивата и мисълта си с прости занимания, които ще ви успокояват, разведряват и дават различно усещане, което ще очаквате отново с нетърпение! Бихте могли да отгледате авокадо от семка, да си направите кълнове, да изработите хранилка за птици или да направите красиви съдове от глина. Задължително включете и децата, те обикновено кипят от енергия да творят! :-)

Градинска ножица

Аксесоари за орхидеи

Табелки за маркиране

Лентички за привързване

 

 

4. Грижете се за нещо живо.

Ако не ви се става по нощите за обичайните кучешки разходки или пък 7 котки вкъщи не ви влизат в разбиранията за домашна идилия, погрижете се за растение. Идеалният случай би бил да го отгледате от семенце - така то ще е ваше и грижите около него ще ви се отразят още по-благородно, удволетворяващо и приятно. Доказано е, че градинарството носи щастие, хармонизира душата и избистря мисълта...един вид, вземете си живо растение и спестете пари от психоаналитик! :-)

Прочетете как да направите разсад от семена.

Ето какво ви трябва, за да отгледате живот от семка:

Форма за разсад

Торф

Любимо цвете

Подходящ тор за подхранване

 Желаем ви зима, изпълнена с уют, приключения и много усмивки!