Защо е важно да храним птиците?

Защо е важно да храним птиците?


Сподели

Колкото по-студено става, толкова по-трудно дивите птици си намират храна. А най-сложно става когато падне сняг и покрие земята и изсъхналите растения - тогава нито семената се виждат, нито дребните насекоми, с които се хранят птиците. И за да заслужим песента на птичките напролет, сега е моментът да се погрижим за тях и да им направим къщички и хранилки, от които да могат да се хранят през зимните месеци. Къщичката за птици трябва да бъде окачена на защитено място – върху дърво или на стена, не по-ниско от 2 метра над земята, като отворът й трябва да е обърнат на изток или югоизток, за да не бъде осветявана вътрешността й от пробиващите облаците слънчеви лъчи. Входното отверстие е различно за различните хвъркати, които ще обитават дома – за скворците трябва да е 32-36 мм, за врабчетата – 26-28 мм; за синигерите – 25-26 мм и т. н. 

Колкото по-студено става, толкова по-трудно дивите птици си намират храна. А най-сложно става когато падне сняг и покрие земята и изсъхналите растения - тогава нито семената се виждат, нито дребните насекоми, с които се хранят птиците.

И за да заслужим песента на птичките напролет, сега е моментът да се погрижим за тях и да им направим къщички и хранилки, от които да могат да се хранят през зимните месеци.

Къщичката за птици трябва да бъде окачена на защитено място – върху дърво или на стена, не по-ниско от 2 метра над земята, като отворът й трябва да е обърнат на изток или югоизток, за да не бъде осветявана вътрешността й от пробиващите облаците слънчеви лъчи. Входното отверстие е различно за различните хвъркати, които ще обитават дома – за скворците трябва да е 32-36 мм, за врабчетата – 26-28 мм; за синигерите – 25-26 мм и т. н. 

 

 

Марки представени в магазин Ботаника