Календар на градинаря м.Февруари

Календар на градинаря м.Февруари


Сподели

В цветната градина
Ако месецът е по-топъл, можете да засадите вече пролетните луковици в градината като ги аранжирате по цвят, височина или в комбинации с други многогодишни растения.

Абонирайте се за информационния ни бюлетин тук, за да получите нашите най-добри оферти за пролетни луковици!

Наторете розите, за да подсилите развитието им с Лактофол тор за рози.
Сега е времето да подрежете мушкатата, като от стеблото оставите само 1/3-та. От подрязване се нуждаят и карамфилите. След това ги преместете на светло и хладно място, за да цъфтят през пролетта. Сменете разположението и на фуксията – сложете я на по-светло и студено, за да се окичи с още повече цветове. През февруари помислете за цветната леха – какво ще включва, как ще я аранжирате, какви семена за цветя да си набавите. Решете и дали искате да включите ароматни подправки във вашата градина.

Ако искате да имате още в началото на лятото цветя, сега е моментът да заложите семена за разсад. Научете от тези видео материали всичко, което трябва да знаете за отглеждането на цветен разсад:

 

В зеленчуковата градина
В зеленчуковата градина работата на открито не e  много. При възможност към края на месеца могат да се засеят ранни морковикопърмагданоз, грахспанак и лук. Ето кои са петте най-ранни зеленчука и как да ги отглеждате:


Повече са грижите около сеитбата и отглеждането на ранния разсад за пипердомати, патладжан и зеле. Ако времето не позволява, можете да направите разсад в домашни условия и по-късно да го изнесете навън. Тук можете да видите как се прави разсад в домашни условия:


 

За сроковете на сеитба на открито трябва да се следи метео прогнозата, особено по отношение на пролетните слани. Обичайният климат в България, обаче, не позволява сеитба на открито преди началото/средата на м. Април. Дотогава може да се заложи разсад в оранжерия или под защитно фолио за отглеждане на ранни зеленчуци.

Стайните растения

За да дадете добър старт на стайните растения е добре да ги подхраните с тор, спрямо нуждите им – Разгледайте пълната ни гама от торове тук. Редувайте тора за подхранване с Обогатител за стайни растения, който ще помогне на домашните растения да преодолеят естественото пожълтяване през зимата. Прочетете повече за грижите около стайните растения тук.

Ако имате орхидеи, вижте как да се грижите за тях тук.

В овощната градина
При малините е желателно към края на февруари да скъсите малко пръчките, което стимулира по-бързото им развитие. Ако времето е по-топло, можете да наторите дребноплодните растения с Гранулиран тор за дребни плодове.

В декоративната градина
За да избегнете нараняването на тревната площ, не стъпвайте по нея, когато е мокро и замръзнало. През м. Март ще трябва да се погрижите за добрия старт на тревните площи. Вижте повече за комплексната грижа за тревни площи:



От средата до края на февруари е добре да наторите вечнозелените и декоративни храсти с тор за иглолистни и вечнозелени растения.

Не забравяйте след торене с гранулирани торове да полеете обилно с вода.

 Желаем ви успех и много усмимвки!

Свързани продукти

Био босилек Genovese
Код: v950
Цена: 4.29 лв.
Био спанак Geant d'Hiver
Код: v968
Цена: 4.29 лв.
Босилек италиански
Код: 202020
Цена: 1.59 лв.
Босилек с големи листа
Код: v505
Цена: 2.99 лв.
Босилек тъмен
Код: 20201
Цена: 1.59 лв.
Босилек червен
Код: v509
Цена: 3.69 лв.
Брюкселско зеле GROENINGER
Код: v824
Цена: 3.69 лв.
Грах градински Kelvedon Wonder
Код: 20320
Цена: 1.59 лв.
Марки представени в магазин Ботаника