Засейте си декоративни чушчици в саксия

Засейте си декоративни чушчици в саксия


Сподели

Засейте си декоративни чушчици в домашни условия. Изберете подходяща саксия с дълбочина не повече от 25 см и диаметър 15 см. Използвайте Лактофол торфена смес за цъфтящи, полейте хубаво почвата в саксията и сложете в нея на разстояние една от друга две семки. Изберете топло и осветено от слънчева (колкото и да е оскъдна през зимните месеци) светлина място в дома си. Покълването е в доста кратък срок.
Между шестата и осмата седмица ще се появят цветовете на чушчиците. Внимателно с малкия пръст на ръката си, бъркайте във всяка тичинка и събирайте част от прашеца, като се стараете да не нараните цветчето. След това пренесете жълтия живителен прах в другите цветове. Повторете това 4-5 дни подред, за да сте сигурни, че опрашването е извършено качествено. Ако стръковете ви са два, разменяйте и помежду им. Именно това правят пчелите и пеперудите в природата, когато оплождането на цветовете се извършва без човешка намеса. След оплождането им остава да чакате появата на чушлетата.

Поливане
Не оставяйте растението да изсъхне. Поддържайте почвата влажна, но не и да плува във вода. Торете с Лактофол универсален тор.

Температура
Достатъчна е стайната температура 18-24 градуса, но плодовете траят по-дълго на по-хладно.

Свързани продукти

Декоративни чушчици
Код: 20137
Цена: 1.59 лв.
Марки представени в магазин Ботаника