Засейте сега спанак и зелена салата!

Засейте сега спанак и зелена салата!


Сподели

 Засейте сега спанак и зелена салата, вкусни и пълни с хранителни вещества. Това са бързо растящи култури. Посейте сега и за кратък период от време ще берете щедра реколта от вкусни салати и спанак, които ще придружават късно летните и есенни обеди и вечери. Отделете един или два часа за засяване в саксии или директно в градината, и по 15 минути всеки ден за поливане и по това време на годината ще се радвате на вкусни хрупкави листа зелена салата и спанак, само след шест седмици.

 

Използвайте саксии с дренажни отвори, напълнете с Торфена смес за листо-декоративни растения, положете семена и покрийте с тънък слой от торфа.
Поддържайте почвата влажна през цялото време, но не преполивайте. Когато растенията образуват три или четири листа, разредете ги , така че да има разстояние между тях около 4-5cм.
Берете листата от реколтата си, според вкуса ви, когато те са в етап на растеж . Режете листата в основата на растението, след което отново ще поникнат.

 

 
Засейте в градината на 1см дълбочина и на около 2см едно от друго в почвата. Когато растенията образуват три или четири листа, отново ги разредете.

Следете редовно за градински вредители като охлюви и хранещи се с зеленчуци птици.

Свързани продукти

City garden семена спанак
Код: 10414
Цена: 1.79 лв.
Био спанак Geant d'Hiver
Код: v968
Цена: 4.29 лв.
Салата Къдрава
Код: 20314
Цена: 1.59 лв.
Салата Зимна маслена глава
Код: 7031
Цена: 1.29 лв.
Салата микс Четири сезона
Код: 203460
Цена: 1.59 лв.
Спанак Зимен Гигант
Код: 2060
Цена: 1.49 лв.
Спанак Матадор
Код: 20327
Цена: 1.59 лв.
Марки представени в магазин Ботаника