Тънкости при отглеждане на краставици

Тънкости при отглеждане на краставици


Сподели

Растенията имат нужда от вода, слънце и хранителни елементи, за да се развиват правилно, да плододават богато и да цъфтят обилно.

ПОЧВАТА е първата стъпка към здрава, богата и красива градина. Торфените субстрати на Лактофол осигуряват оптимална среда за правилно развитие на растенията.

За богата реколта и обилен цъфтеж, растенията имат нужда от специфични хранителни елементи. В домашни условия всички растения имат нужда от редовно подхранване. При градинските растения, използването на торове е препоръчително за набавяне на необходимите макро и микро елементи за плододаване и цъжтеж.

За най-добри резултати, торете растенията всеки 7-14 дни по време на растежа им.

Няколко съвета при отглеждане на краставици:

 • Краставиците на открито могат да се отглеждат, както ранно, така и средно късно.
 • Изборът на почва е много важен. Добре е почвата да бъде плодородна и богата на хранителни вещества. Трябва да се избягват песъчливи и тежки почви, т.като  те не са подходящи за отглеждане на краставици. В такива почви много често растенията загиват.
 • Когато садим краставиците на открито трябва да съобразим мястото. Добре е изложението да е южно или югоизточно, да не са изложени на продължителни и сухи ветрове. Ветровете пречат на цялостното развите на краставиците.
 • Трябва да поливаме краставиците - редовно и в не голями количества. Засушаването по време на цъфтежа и плододаването е нежелателно, това води до окапване на цветовете,  деформиране и нагарчане на плодовете.
 • Краставицата се нуждае от торене с различни органични и интервенционни торове, тъй като тя расте бързо, а и кореновата система е слабо развита. Краставиците в млада възраст трябва да се торят  в малки количества за подхранване.
 • Най-добрият помощник при отглеждането на краставици е интервенционният тор на SUBSTRAL от серията Магична сила.

  Той може да се използва както за почвено, така и за листно торене.

  За бърз растеж  на вкусните краставици поливайте около корените два пъти месечно.
  Листното (интервенционно) торене се налага, когато растенията растат зле, занемарени са, не цъфтят и не плододават и им е необходима специална грижа. Поливане на листата - веднъж на седмица.

  При правилна грижа за вашите растения, ще се радвате на вкусни краставици в продължение на 2-3 месеца!

 

 

Свързани продукти

City garden семена корнишони
Код: 10417
Цена: 1.69 лв.
Краставица Дълга
Код: 203080
Цена: 1.59 лв.
Краставица Маркетмор
Код: 20307
Цена: 1.59 лв.
Краставица Деликатесна
Код: 7005
Цена: 1.89 лв.
Краставица Олимп F1
Код: v714
Цена: 4.29 лв.
Краставица Тони
Код: 7108
Цена: 1.59 лв.
Краставици Гергана
Код: 1837
Цена: 1.29 лв.
Тор за краставици, 350 г
Код: 1326101
Цена: 10.09 лв.