Заповядайте във Вашия магазин!
Избор на категория

Създаване на нова тревна площ в 4 лесни стъпки

Създаване на нова тревна площ в 4 лесни стъпки


Сподели

Април е времето да подготвите терена и да засеете новите тревни смески.

Ето как да направите това в 4 лесни стъпки:

1. Подготовка на терена

Определете площта, която ще засеете с трева

Подберете меко време през пролетта или есента когато температурата на почвата е над 10-15 градуса (късна пролет/ранна есен).

Постарайте се да закръглите краищата на терена с цветни лехи, алеи или друг вид настилка. Това ще придаде повече естетика на двора и ще улесни косенето.

Фрезовайте терена на около 20 см дълбочина преди да преминете към сеитба на тревните семена. Ако почвата е глинеста, можете да добавите по-едър пясък, за да осигурите по-добро вкореняване и отводняване на бъдещия тревен килим.

След като се уверите, че почвата е добре разрохкана и няма буци, камъни или други предмети, които ще пречат на растежа на тревните семена, заравнете площта с гребло.

2. Предсеитбено торене

Равномерно наторете подготвения терен с комплексен тор СТАРТ с 20 г/кв. м. Наторяването преди засяване осигурява необходимите хранителни вещества за добър старт на тревните смески, подобрява едновременната кълняемост и допринася за формирането на здрава коренова система и образуване на плътен и изравнен тревен килим.

Ако почвата е суха, полейте обилно, така че да се разтвори и усвои стартовият тор.

Заравнете добре повърхността с помощта на градинско гребло.

3. Засяване на тревните семена

Разпръснете равномерно тревните семена по възможност с ръчна сеялка. Сейте на кръст за по-добро разнасяне на семената при норма 1 кг за 40 кв.м.

Покрийте семената с почва.

Валирайте добре терена с валяк, за да прилепите семената към почвата. Внимавайте да не натискате прекалено силно, за да не пречупите семената.

4. Поливане

Полейте обилно с вода на лека струя, за да не отмиете семената от почвата.

Поливайте 1-2 пъти дневно тревния килим докато достигне височина 10 см. След 2рото окосяване, можете да се преминете към нормален режим на поливане на тревата в зависимост от сезона, надморската височина и микроклимата.

Свързани продукти

Тревна смеска Парк - 1 кг
Код: 75
Цена: 13.99 лв.
Тревна смеска Слънце - 1 кг
Код: 76
Цена: 13.99 лв.
Тревна смеска Сянка - 1 кг
Код: 77
Цена: 13.99 лв.
Тревна смеска EASY 0,500 кг
Код: 781
Цена: 8.99 лв.
Тревна смеска Парк - 0,500 кг
Код: 750
Цена: 6.99 лв.