noimage

Разсад за ранни краставици.


Сподели

Разсад за ранни краставици.

 Да се отгледат краставици в двора, на открито, не е никак трудно. Времето за засаждането им ще настъпи някъде към края на април, дори и през май. Тогава ще ви трябва разсад. Вие, разбира се, може да си го купите от звани или незвани майстори производители, но можете и сами да си го отгледате.

В топлите южни райони на страната подходящият момент за засяване на разсада настъпва към края на март. В Северна България и в по-хладните райони е добре да се изчака началото на април. Нищо не пречи да засеете семена и от късоплодни сортове, но тях по-добре отложете за късното производство, защото ще ви трябват за туршиите. За ранното по-подходящ , както и предпочитан за отглеждане в полиетиленови оранжерии e Гергана.

Семената засейте в смес от равни части напълно разложен оборски тор или компост и почва, взета от затревени терени. В онлайн магазинът също може да намерите подходяща почвена смеска. Ако искате да избегнете пикирането, засейте ги по едно в саксийка или в разсадна кора. За дворната градина няма да ви трябват много, така че няма и голяма площ да заемат. Другото е да ги засеете нарядко в сандъче, но само 4-6 дни след поникването ще трябва да ги пикирате в саксийки. Краставиците се пикират, щом се разделят семеделите, онези "листенца", които се появяват при поникването, и преди да са се появили същинските листа.

Разсадът ви няма да прераства, ако температурата на въздуха в слънчеви дни не е по-висока от 22-250С, а в облачни - 18-200С. През нощта трябва да е с 3-40С по ниска.

Желаем ви успех с отглеждането  на разсада.

Свързани продукти

Био краставица Marketmore 76
Код: v965
Цена: 4.29 лв.
Краставица  Дълга
Код: 203080
Цена: 1.59 лв.
Краставица  Маркетмор
Код: 20307
Цена: 1.59 лв.
Краставица Деликатесна
Код: 7005
Цена: 1.49 лв.
Краставица Олимп F1
Код: v714
Цена: 4.29 лв.
Краставица Тони
Код: 7108
Цена: 1.59 лв.
Краставици Гергана
Код: 1837
Цена: 1.49 лв.
Краставици Левина
Код: 1838
Цена: 2.69 лв.
Марки представени в магазин Ботаника