Кейт Мидълтън, която обожава градинарството

Кейт Мидълтън, която обожава градинарството


Сподели

Скрийншот: Instagram/dukeandduchessofcambridge

Херцогинята на Кеймбридж и съпруга на британския принц Уилям – Кейт Мидълтън, има няколко много любими занимания.

Една от големите ѝ страсти, за която Кейт никога не се колебае и винаги смело запретва ръкави, е градинарството. Съпругата на принц Уилям често участва в различни събития - от подреждане на градина за деца в хоспис до отглеждане на растения, дори продажба на растения на пазара.

А през 2019 г. бе част от специална инициатива на Кралското градинарско дружество във Великобритания. За нея херцогинята дори издаде симпатични картички с гайд от 5 стъпки, с които да вдъхнови най-младите градинари – децата.

Красивата Катрин и екип, сред който бяха и двама дизайнери, проектираха страхотната градина „Back To Nature”. В нея децата могат да играят и да се забавляват, като сред специално изградените съоръжения в градината са красива къщичка на дърво, въжена люлка, водопад и други.

„Имам такива прекрасни спомени от това да бъда навън в градината от дете и искам сега да споделя този опит и с моите деца”, казва Катрин.

Тя е убедена, че за здравето и правилното развитие на децата, те трябва да играят много време навън, да са сред зеленина, чист въздух и под открито небе. Затова на официалното откриване на проектираната с нейна помощ градина Кейт Мидълтън и принц Уилям заведоха и своите три деца, които истински се забавляваха и дори си направиха пикник.

Херцогинята на Кеймбридж е любител и на фотографията. Самата тя често застава зад обектива, снимайки най-любимите си същества – съпруга си принц Уилям и трите им деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Фотографиите ѝ са изключително сполучливи и често биват споделяни в официалната страница на херцозите на Кеймбридж в Инстаграм.

Освен че снимките на Кейт са много трогателни, прави впечатление, че всички те са правени навън, сред любимата градина в дома ма семейството или на други също толкова зареждащи с атмосферата си места сред зеленина, красиви цветя и дървета.

 

Кейт винаги с охота се включва във всяка идея, която има за цел да популяризира градинарството сред децата и техните родители. На картичките, изработени съвместно с Кралското градинарско дружество, тя съветва:

Как да си направите малка, но забавна и магична градинка

Съберете любимите си играчки, използвайте въображението си и си направете магическа градинка. Пълна с джуджета или с динозарви… А защо не посадите медоносни растения, които привличат пчелите и пеперудите.

Какво ще ви трябва

Малко сандъче за цветя

Компост, почва или пясък, в които да засадите растенията си

Събрани естествени материали, като мъх, шишарки и клонки

Малки фигурки или играчки, които да подхождат на темата, която сте избрали

5 лесни стъпки

Напълнете сандъчето с компост, почва или пясък, нежно потупайте и заравнете отгоре.

Поставете растението в саксията. Младите растения са идеални за тази цел и веднага ще украсят обстановката със свежестта си. Подправките, като магданоз, кориандър и розмарин, също са много хубави за отглеждане в саксия.

Засейте семена за трева или за котешка трева директно в компоста, за да създадете гнезда от трева, полейте добре и семената трябва да започнат да покълват след няколко дни.

Добавете всякакви материали, които харесвате – кестени, шишарки, клони, порцеланови фигурки или други играчки. Бутилките и капачките от буркани пък можете да превърнете в чудесни малки езера за вашия проект.

Добавете и финалните щрихи, за да вдъхнете живот на творението си, като малки глинени фигурки, различни играчки и т.н. Не забравяйте да поливате редовно своите растения и ги дръжте на топло място или на слънчев прозорец.

Кейт Мидълтън е истинско вдъхновение за всяка майка и за всеки градинар, които искат да вдъхновят децата и близките си да прекарват повече време навън сред природата. Нали знаете известната фраза, че човек, на когото му се удава да градинарства, има зелен палец. Е, в британските медии често се шегуват (съвсем добронамерено) с Кейт Мидълтън, че тя има не един, а два зелени палеца. Толкова е добра в градината!

Свързани продукти

Ръкавици градински, детски
Код: GR0039
Цена: 8.59 лв.
Ръчна лопатка, детска
Код: GR0143
Цена: 6.29 лв.
Ръчно гребло, детско
Код: GR0145
Цена: 6.29 лв.
Горска ягода
Код: 9518
Цена: 1.79 лв. / 1.61 лв.
Незабравка
Код: 9508
Цена: 1.79 лв. / 1.61 лв.
Универсален субстрат 10 л
Код: 9306
Цена: 5.29 лв.
Марки представени в магазин Ботаника