Градинарство през зимата

Градинарство през зимата


Сподели

Ако ви липсва градинарството през зимата, има някои видове семена за цветя, които могат да се сеят и през декември.
По-късата светла част на денонощието може да попречи осигуряването на светлина на разсада. Постарайте се да ги поставите на по-осветено място.
Повечето семена, засяти на закрито през зимата ще се възползват от топлината на дома ни.
Ето и нашите три предложения за засявяне на семена за цветя през м. Декември!

Мушкато
Мушкатото често се размножава, чрез резници, но защо да не опитате да използвате семена? Посейте семената на мушкатото на повърхността на почвата и поставете саксията на място с пряка слънчева светлина.

Циклама
Цикламата също е цвете, чиито семена можете да засеете през декември. Преди да засеете семената на цикламата ги накиснете  за една нощ, след което ги засейте в малки саксийки. Дръжте саксията при температура между 13 и 16ºC. Цикламата не обича пряката светлина. 

Кученце
Ако сега засеете семената за Кученцето, то ще цъфти през юни месец. На височина достига от 45 до 70 см. Отглежда се в почва с добри дренажни свойства. Вирее най-добре на ярко слънце. Полива се умерено.

Подправки

Много от подправките могат да се отглеждат целогодишно в домашни условия. Засейте сега семена от босилек, чубрица, риган, копър, магданоз, див лук и кориандър и цяла зима ще имате свежи подправки на една ръка разстояние!

Всичко, което трябва на подправките е достатъчно дневна светлина, стайна температура (дръжте ги далеч от парното) и редовно подстригване (обиране на реколтата)!

Каквото и да решите да сеете в домашни условия, е важно да си осигурите разсадни форми, качествена среда - обеззаразена почва или торфен субстрат, достатъчно светлина и положителни температури.

За по-добри резултати, вижте видео съвета ни как да направите качествен разсад:

Свързани продукти

City garden семена мушкато микс
Код: 10404
Цена: 1.79 лв.
Кученце
Код: 20144
Цена: 1.59 лв.
Пеларгониум / Мушкато
Код: 20126
Цена: 1.59 лв.
Марки представени в магазин Ботаника