Заповядайте във Вашия магазин!
Избор на категория

Цветни комбинации със Зюмбюли

Цветни комбинации със Зюмбюли


Сподели

Искате ли да имате цъфнали цветя от сега до следващата пролет? Ето как да го направите в четири лесни стъпки. В тази статия ще научите всичко, което трябва да знаете за отглеждане на зюмбюли!

Есента е времето да засадим луковици за цветове рано напролет. След дългата сива и студена зима, няма нищо по-добро от това да гледаме как поникват пролетните цветя. Те първи ни съобщават, че пролетта и топлото време идват!

Правилото, което трябва да следвате е: каквато и луковица да садите, засадете я на 2,5 пъти размера й в дълбочина. Най-добре е да следвате инструкциите на всяка опаковка. Винаги садете луковиците в групи, единичните цветя в градината не изглеждат много вълнуващо.

Засадете луковиците от зюмбюл на 10 см дълбочина, през 8 см и в групи от минимум 10 луковици!

За ранен пролетен цъфтеж и, за да избегнете преждевременно поникване, засадете зюмбюлите през късна есен. 

Ето как да го направите в 4 лесни стъпки:

СТЪПКА 1

На дъното на саксията сложете дребни камъчета за дренаж. Допълнете 2/3 от саксията с торфена смеска.

СТЪПКА 2

Засадете луковици от зюмбюл на 10 см дълбочина и през 8 см отстояние.

СТЪПКА 3

Допълнете саксията с торф, така че да можете да поливате саксията без да изтича водата, т.е. оставете 2-3 см незапълнено пространство.

СТЪПКА 4

Засадете есенни цветя като теменужки или хризантеми за цвят от първия ден.

Така ще удължите цъфтежа и след като преминат есенните цветове, ще започне цъфтежа на зюмбюлите, които сте засадили под теменужките.

 

Можете да експериментирате с различни цветни комбинации, а тук можете да разгледате най-новите ни предложения за зюмбюли.