Чери домати на балкона – О, ДА!

Чери домати на балкона – О, ДА!


Сподели

Февруари е месецЪТ, в който се засяват повечето семена за пролетната градина и цветния балкон. И докато свекървата и свекърът се чудят какви домати да изберат за градината, вие ги изненадайте в гръб и отгледайте чери домати в различни форми и цветове, които само след месец ще окичите гордо на балкона. Още месец по-късно и ще имате каскадни чери домати, които ще красят и овкусяват по най-шикозен начин градската ви гледка…да не говорим колко ще ви завиждат съседите.

Отглеждането на чери домати в саксия е по-лесно, отколкото ви се струва, стига да спазвате няколко прости правила:

Изберете видовете чери домати, с които искате да окрасите балкона. Съществуват най-различни форми и цветове: червени чери домати Balkonzauber, жълти чери домати Mirabell, каскадни чери домати TumblingTom, черни чери домати BlackCherry, жълти крушовидни чери домати Perun, овални, перлени чери домати от българския сорт Мила, и много други.

 

 

 

 

  Направете разсад като следвате следните лесни и бързи стъпки:

(Тук можете да намерите всички необходими материали:разсадна форма, подложна тава, торф за разсади и семената, които вече сте избрали.)

  • Засипете формата с торф.
  • Заравнете.
  • С помощта на молив направете отвор във всяко гнездо, в което ще сложите семената – постарайте се отворът да е по средата на гнездата.
  • Сложете по 1-2 семена във всеки отвор. Засипете внимателно с торф без да натискате и затъпквате семената.
  • Полейте на лека струя с хладка вода.
  • Когато семената покълнат и започнат да растат, отстранете по-слабото растение от всяко гнездо, за да осигурите достатъчно място и хранителни вещества на по-силното да расте.
  • Ако помещението, в което държите разсада е студено, можете да пресъздадете парникова среда като завиете разсада с домакинско стреч фолио, докато покълне.
  • За добри резултати, прочетете повече и гледайте видео инструкциите ни тук.

След около 1 месец разсадът е готов за пресаждане в постоянната му саксия.

Следващият път ще разберете как да пресадите и отгледате вкусни черита в саксии надолу с главата…а дотогава вие направете разсада!

 

 

 

 

 

 Ето няколко идеи за цветни и вкусни аранжировки с чери домати.

 

 

Свързани продукти

City garden семена босилек
Код: 10410
Цена: 1.49 лв.
Български семена Джоджен
Код: 9331
Цена: 1.29 лв.
Лавандула
Код: v522
Цена: 3.09 лв.
Мента
Код: v525
Цена: 3.09 лв.