Отглеждане на краставици без разсад

Отглеждане на краставици без разсад


Сподели

Както и да ги ползвате, краставиците изобилстват в менюто ни през цялото лято!

Краставиците са богати на калий, ензими и соли. Освен вкусовите им качества, спомагат за отделянето на излишната вода от организма и подпомагат храносмилането. Като съставка в козметични продукти, краставиците благоприятстват гладката и стегната кожа.

От сеитба на открито до беритба ви делят само 2 месеца, така че все още не е късно да се снабдите с постоянно свеж и надежден източник на вкусни витамини! 

Разгледайте сравнителната таблица на сортовете, които предлагаме и изберете най-подходящите сортове за вашата градина:

 

Съвети:

  • Препоръчваме ви предварително да осигурите подпора или да засеете краставиците до ограда или друг вид опора, по която да растат. Така растенията ще се развиват по-добре, а плодовете им ще са по-достъпни за бране. 
  • Когато осигурите подпора на краставиците, по този начин вие им осигурявате и по-добро обръщение на въздуха и намалявате риска от развитие на болести!
  • Краставицата се състои от 99% вода. Не забравяйте да я поливате редовно, но без да заблатявате! Краставиците не обичат студената вода. Най-добре е да ги поливате със "слънчева вода" - вода, престояла на въздух и слънце.
  • Не пипайте краставиците, освен ако не е време да ги берете. Краставиците имат много крехки стебла, листа и плодове!
  • Посейте семената на краставица на открито в близост до марули или други листни зеленчуци. Те ще им пазят сянка по време на началния растеж.
  • Берете плодовете редовно без да ги чакате да надминат обичайното за сорта тегло и размери. Растенията спират да плододават и развиват младите плодове, ако има прекалено много презрели плодове.
  • Берете плодовете като отрежете плода със стеблото му, вместо да дърпате и късате плода. Това ще се намали риска от пречупване на основното стебло и погиване на цялото растение.
  • След като съберете узрелите краставици ги потопете за кратко в студена вода, за да отнемете от топлината, която краставицата е събрала от слънцето и почвата в градината. Това ще удължи живота на плодовете и ще увеличи съхраняемостта им.

 

Свързани продукти

City garden семена корнишони
Код: 10417
Цена: 1.79 лв.
Био краставица Marketmore 76
Код: v965
Цена: 4.29 лв.
Краставица  Дълга
Код: 203080
Цена: 1.59 лв.
Краставица  Маркетмор
Код: 20307
Цена: 1.59 лв.
Краставица Деликатесна
Код: 7005
Цена: 1.49 лв.
Краставица Олимп F1
Код: v714
Цена: 4.29 лв.
Краставица Тони
Код: 7108
Цена: 1.59 лв.
Краставици Гергана
Код: 1837
Цена: 1.49 лв.
Краставици Левина
Код: 1838
Цена: 2.69 лв.
Марки представени в магазин Ботаника