В градината на звездите: Опра Уинфри

В градината на звездите: Опра Уинфри


Сподели

Стопкадър: YouTube

Градинарстването не е просто хоби, а начин на живот за много хора в наши дни. Особено в моментите, в които не можем да излизаме много често навън с приятелите и близките си, всеки от нас търси своето кътче на спокойствие и приятни ангажименти, които носят радост, красота, удовлетворение, а понякога и доста богата реколта.

Запалени по градинарството са и някои от най-известните хора в света. За тях също не е проблем да се поизцапат и да влязат в градината, посвещавайки голяма доза желание и усърдие на това прекрасно занимание.

Ето защо ние от botanika.bg решихме да ви разходим в градината на звездите, показвайки ви какво обичат и умеят да отглеждат те…


Първият ни домакин днес е една впечатляваща жена, покорила света със своите интервюта, богата и нелека житейска съдба, начина, по който успява да се издигне от мизерията до върха и да се превърне в една от най-успешните и влиятелни дами в света - Опра Уинфри. 67-годишната телевизионна водеща е интервюирала над 37 000 човека в своето ток шоу, а през тази година тя бе и единствената водеща, пред която принц Хари и съпругата му Меган Маркъл проговориха заедно и дадоха сензационно интервю.

Опра обаче има още много с какво да се похвали, а именно с прекрасните рози и зеленчуци, които отглежда с двете си ръце. Преди години тя осигури на публиката красива разходка из богатата си градина за рози в Санта Барбара, Калифорния.

Ето какво казва Опра за своите любими цветя:

„Не мисля за цветята като за нещо материално. Те идват, а после се връщат там, откъдето са се родили. Не можеш да ги задържиш твърде дълго“.


Опра Уинфри е запален градинар, а в нейната градина растат, както прекрасни рози, така и много зеленчуци, които отглежда в своята био ферма в Мауи - един от Хавайските острови.

Телевизионната водеща и актриса често публикува в Инстаграм профила си снимки с богатата реколта в своята зеленчукова био градина.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

 

А там растат чери домати, краставици, зелен фасул, моркови, лилави картофи, артишок, карфиол, репички, марули, ягоди, авокадо, различни подправки и какво ли още не.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

През 2020 г. Опра смая света, след като пусна видео от своята био градина, в която бе отгледала гигантска зелка.
"Локдаунът не спря зеленчуците да растат. Градинарстването ми доставя такова огромно удоволствие! А вие забавлявате ли се в градината?", коментира към видеото известната тв водеща.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

 

По всичко личи, че Опра не е само кралица на екрана, но и в градината. Звездата не пропуска случай да обере реколтата от градината си в Мауи и да я прибере със самолет до дома си в Чикаго, като тези моменти също документира в постове в Инстаграм.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

За звезда от нейната величина да отглеждаш сам храната, която ядеш, е особено важно. А любовта към цветята Опра казва, че е наследила от своята баба, която е отглеждала много цветя в градината си. И макар че известната водеща все още не е готова да се сбогува с екрана, тя сериозно обмисля да се посвети изцяло на градинарстването, след като се пенсионира.

 

Свързани продукти

Био краставица Marketmore 76
Код: v965
Цена: 4.29 лв.
Био маруля bowl
Код: v972
Цена: 4.39 лв.
Био Моркови Nantes 2
Код: v955
Цена: 4.29 лв.
Био репичка Saxa 2
Код: v992
Цена: 4.39 лв.
Фасул Градински
Код: 9343
Цена: 2.79 лв.
Ягода целогодишна
Код: v724
Цена: 4.29 лв.
Марки представени в магазин Ботаника