Заповядайте във Вашия магазин!
Избор на категория
noimage

Полезни съвети за поддържане на декоративните храсти с торовете ЛАКТОФОЛ


Сподели

Независимо дали са наши естествени видове, пренесени в културна среда или са култивирани чуждестранни видове с различен географски и биологичен произход, декоративните храсти се нуждаят от много грижи, за да изявят и съхранят декоративните си качества.


Предлагаме ви два варианта за осигуряване на необходимите хранителни вещества.

1. Подхранване чрез листно пръскане

ЛАКТОФОЛ за декоративни храсти осигурява на растенията балансирано хранене, стабилно развитие, по– добра издържливост на неблагоприятни климатични условия и по– голяма устойчивост на заболявания.

За растения, при които се забелязват признаци на железен дефицит- т.н. хлороза (изсветляване на листната маса) е изключително полезно пръскането с ЛАКТОФОЛ за декоративни храсти, защото с негова помощ се преодолява недостига на желязо и се възстановява наситената окраска на насажденията.

При младите насаждения пръскането започва след оформяне на най- малко 1/3 от листната маса. ЛАКТОФОЛ стимулира активното нарастване на леторастите и осигурява развитието на повече, по–едри и по–жизнени зелени листа.

Пръскането със суспензионния тор ЛАКТОФОЛ се извършва през15-20 дни през месеците от май до септември. Пръскането след периода на цъфтеж се препоръчва за стимулиране залагането на цветните пъпки при цъфтящите видове и постигането на наситена окраска и трайни цветове през следващия сезон.
При листно- декоративните насаждения резултатите са свежи и жизнени растения, с добре оформена и с по- продължителен живот листна маса- отлага се листопада и се удължава времето на декоративния ефект от растителността.

Начин на приложение
 
Дърветата и храстите се пръскат през 15-20 дни с 40мл ЛАКТОФОЛ за декоративни храсти, като не се допуска стичане. Желателно е капката да бъде с минимално възможната големина- така се усигурява по- доброто усвояване на хранителните елементи.

Приготвяне на работния разтвор

40мл суспензия ЛАКТОФОЛ за декоративни храсти се разтварят в 12- 15 литра вода.

Торовете ЛАКТОФОЛ могат да се комбинират успешно и с различни видове инсектициди. Поради подобреното прилепване и усвояване на инсектицида се увеличава неговото въздействие, а хранителните качества на тора укрепват нападнатите растения и спомагат за по- бързото им възстановяване.

Време на пръскане

Препоръчва се подхранването да се извършва в ранните сутрешни или късните следобедни часове, но не непосредствено преди валеж или поливане. Времето, за което се усвояват хранителните вещества е около 4 часа. Следващото листно торене е желателно да се направи след 14 дни.

 

2. Подхранване на родендрона, азалеата, камелията и други декоративни растения чрез специализирания тор за цветя, виреещи в кисели почви.

Всички знаем колко трудно се отглеждат азалеи, орхидеи, рододендрони и камелии, но това вече не е така. С кристалния тор ЛАКТОФОЛ за растения, обичащи кесели почви, внасяте необходимите хранителни вещества и едновременно вкислявате почвата на растенията. Благодарение на това те са с по-ярка украска, цъфтят по- продължително и са по-устойчиви на заболявания.

Начин на приложение

Торенето се извършва чрез поливане с работен разтвор. Желателно е торенето да се извършва  на всеки 7 дни от март до октомври и на всеки 14 дни от ноември до февруари.

Приготвяне на работния разтвор


8 грама от Лактофол за растения, обичащи кисели почви (1 равна мерителна лъжичка) се разтваря в 1 литър вода. Полученият разтвор е достатъчен за поливането на 10 средно големи саксии

Резултати

  • Балансирано хранене на декоративната растителност
  • Добре оформена и с наситена окраска листна маса
  • По-голяма издържливост при неблагоприятните условия на градската среда
  • По-голяма устойчивост на заболявания
  • По-голям брой леторасти
  • Стимулиране на залагането на по-голям брой цветни пъпки при цъфтящите
  • Отлагане на листопада- по-дълъг вегетационен период

ЛАКТОФОЛ е безвреден за човека и животните!

Свързани продукти

Ножица, жив плет, вълнообразен нож
Код: GR1315
Цена: 23.89 лв. / 21.50 лв.
Ножица за жив плет, дървена дръжка
Код: GR6426
Цена: 21.99 лв. / 19.79 лв.