Заповядайте във Вашия магазин!
Избор на категория

Плодовете на лятото

Плодовете на лятото


Сподели

Да, няма никакви ограничения при плодовете, на които ще заложите, даже напротив. Плодовете, които зреят през лятото са изключително богати на вода, а хидратацията на организма е от жизнено значение за здравето и тонуса му. Освен това именно сега, в най-слънчевия сезон, се срещат и най-витаминозните плодове.

Сочни, кисело-сладки, ароматни – това са летните плодове. В средата на лятото пазарите са отрупани с праскови, нектарини, кайсии, малини, вишни, сливи, дини, пъпеши. Разнообразието е толкова голямо.

Другата причина сезонните  продукти да са по-добрият избор за нас е, че се нуждаем  от определени вещества и то в по-големи количества през съответния сезон. Например, през лятото пъпешите и тропическите плодове са добри, защото високото им съдържание на вода и калий ги прави незаменими в летните горещини.

Колкото по-близо до мястото, където живеем са отгледани плодовете и зеленчуците, толкова по-малко време  те са престояли по складове и транспорт. Съдържат повече и по-пълноценни хранителни вещества и витамини,особено  витамин С.

Плодовете и зеленчуците, консумирани когато съзряват естествено в градината,  зареждат по най-пълноценен и ефективен начин нашия организъм с необходимите витамини, минерали и други ценни нутриенти.

Ягодите са богати на витамин С, антиоксидант, който защитава от пряката слънчева светлина. Освен като чудесен, пълен с витамини и полезни съставки плод, не трябва да забравяме, че ягодите притежават неустоим вкус.

Малините, боровинките и къпините са от групата на малки плодчета с изключително важни здравословни свойства. Малините са богати на витамин B и C, съдържат мед и желязо. Боровинките са пълни с минерали и витамини. Освен това, подобряват и зрението – чудесен вкусен начин за защита от сериозни проблеми. Къпините са също толкова полезни. Те подсилват стените на кръвоносните съдове и са вкусни и енергични.

Любимите на мнозина праскови също се препоръчват, тъй като са богати на витамин С. Една хубава и полезна праскова се познава по мекотата – тя трябва да е узряла и да притежава характерната приятна сочност.

Пъпешът освен с вкуса си, той очарова с високото си съдържание на витамин- А.

Динята е може би най-разхлаждащия плод. Част от много коктейли, този плод носи свежест, енергия и позитивно настроение. Истинско лятно удоволствие, с което можеш без проблем да съчетаеш полезното с приятното.

Ако консумирате повече сини сливи през лятото, определено няма да сгрешите.

Крушите – богати на витамини, сладки, сочни, вкусни.

Смокините също са изключително полезни.

Наследете се на плодовете и зеленчуците на лятото по начина, който обичате!

Свързани продукти

Диня Мраморна
Код: 1832
Цена: 1.19 лв.
Пъпеш десертен
Код: 7012
Цена: 1.19 лв.
Ягода целогодишна
Код: v724
Цена: 3.49 лв.
Саксийна ягода
Код: 20102
Цена: 1.29 лв.
Диня Кримсон
Код: 20336
Цена: 1.29 лв.