Направете супер еко парти

Направете супер еко парти


Сподели

В 5 лесни стъпки

Лято е! Сега е времето за парти и забавления, които могат да продължат и до по-късно вечерта. Събиранията с приятели, приятни разговори, барбекю на двора, парти на плажа… вариантите са много и все симпатични.

Ако можем да кажем, че има нещо не особено хубаво в тези събирания на открито обаче, то е целият този боклук, който много купонджии оставят след себе си и който определено не прави добра услуга на опазването на природата.

Затова пък ние, понеже сме много запалени по това да живеем по-екологично и чисто, ще ви дадем няколко идеи как да си направите страхотно лятно еко парти. Не се съмняваме, че това лято ще сте поканени на няколко рождени дни на приятели, на поне една сватба, кръщене или друг хубав повод. Имаме идеи и за тези събития.

Изпратете електронни покани

Можете да зададете добрия еко тон на партито дори преди да е започнало. Първата стъпка е да не прибягате до хартиени картички и покани, а да направите и изпратите такива по имейл, вайбър, Facebook и т.н. Не можем да се оплачем от липса на опции, нали?

В интернет ще намерите и някои много полезни сайтове, в които можете да направите дизайна за своята покана, така че да блеснете с оригиналност.

Пожелайте си или занесете екологични подаръци

Подаръците са съществен елемент от всяко важно събитие. Но едно екологично парти има нужда и от еко подаръци. Разбира се, можете да изберете ваучери за различни услуги – уроци по йога, масаж и т.н. Цветята в саксия или семена за цветя също са винаги добър вариант. Но един наистина красив и екологичен подарък е домашният компостер Bokashi Organko 2 или съд за ежедневно събиране на биоотпадъци Organko Daily. Те се отличават с изискан дизайн, подхождат и са полезни във всяка кухня.

Пригответе храна с повече зеленчуци

Още по-хубаво е, ако сами сте отгледали тези зеленчуци. И това съвсем не изключва барбекюто. На него може да приготвите риба, тиквички, патладжани, царевица и т.н.

Използвайте съдове и прибори, които могат да се рециклират

На едно еко парти пластмасата няма никакво място. Ако нямате възможност да сервирате храната и напитките в порцеланови чинии и стъклени чаши, то заложете на такива от материали, които могат да бъдат рециклирани.

Съберете остатъците от храна на подходящото за това място

А именно – в домашния компостер. Всяко парти завършва с големи количества неизядена храна и остатъци, които не е хубаво да отива в кофата за боклук. Можете да дарите останалата храна на хранителна банка или на бездомни хора. Ако се налага наистина да я изхвърлите, добавете я в домашния компостер, за да я превърнете в ценна храна за почвата на растенията си в градината или на балкона.

Научете повече за домашните компостери и компостирането по метода Bokashi!

Свързани продукти

Биоген 1 кг
Код: 300338
Цена: 22.99 лв.
Медоносни цветя - микс 2
Код: v256
Цена: 5.79 лв. / 4.92 лв.
Теменуга голяма смес
Код: v208
Цена: 3.49 лв.
Марки представени в магазин Ботаника