Форсиране на орхидеи

Форсиране на орхидеи


Сподели

Орхидеите се чувстват добре в стайни условия и отоплени помещения и цъфтят дълго когато се грижим правилно за тях. Съществуват в най-различни цветове, размери и сортове, но грижите за тях са подобни и, ако се спазват някои лесни правила, нежните им цветове ще ни радват цяла зима.

Какво, обаче, да направим, ако орхидеята не иска да цъфти?! 

Повечето орхидеи цъфтят веднъж годишно, но ако растението не е цъфтяло от дълго време, можете да пробвате този изпитан метод за форсиране на орхидеи:

1.         Извадете орхидеята от саксията й.

2.         Нагласете душа в банята на хладка вода и започнете да я обливате, с лека струя, като постепенно правите водата по-топла докато стане гореща и няколко пъти полеете орхидеята за 2-3 секунди с нея.

3.         Върнете растението в саксията му, попийте водата от основата на листата и го оставете да пренощува в банята на топло и влажно.

4.         На следващия ден върнете орхидеята на мястото й и стискайте палци! До седмица е възможно да имате цветонос!

5.         Когато цветоносът порасне около 10 см можете да го прихванете към подпора за орхидеи с лека щипка за орхидеи, за да го насочите да расте право нагоре. С времето цветоносите се втвърдяват и не подлежат на огъване или изправяне.

Прочетете повече за грижите за красиви и здрави орхидеи тук.

Свързани продукти

Спрей за орхидеи 470 мл.
Код: 880
Цена: 5.49 лв. / 4.94 лв.
Тор за Орхидеи РАСТЕЖ 250 мл
Код: 50
Цена: 3.90 лв. / 3.51 лв.
Тор за Орхидеи ЦЪФТЕЖ 250 мл
Код: 778
Цена: 3.99 лв. / 3.59 лв.
Торфена смес за орхидеи 5 л
Код: 9305
Цена: 8.49 лв. / 7.64 лв.
Марки представени в магазин Ботаника