Защитете растенията си през зимата

Защитете растенията си през зимата


Сподели

С настъпването на зимата, растенията подобно на нас се нуждаят от студозащита.
За тази цел може да използвате, серията БИО градински текстили от Вилморин. Те се произвеждат от материал Biolice®, изработен от смес от зърнени култури, конопени влакна и други естествени материали, които са 100% натурални, биоразградими и компостиращи. Серията предлага зимни покривала за защита.
Всички фолиа имат свойства близки до тези на пластмасата, но са меки при допир и същевременно здрави, с деликатен аромат на зърнени култури. Фолиата са пропускливи и осигуряват правилна аерация и влажност на растенията. Текстилите подпомагат растежа и подобряват качеството на реколтата.Фолиата спират достигащата до почвата светлина и правят развитието на плевели невъзможно, което улеснява поддържането на градината. Чрез ограничение на изпаряването, фолиата поддържат влажността на почвата, с което намаляват потребността от химични хербициди и пестят вода. Допълнително, фолиата задържат дневната топлина и защитават растенията от нощното охлаждане.
Фолиата могат да се употребяват в продължение на 2 — 3 сезона в зависимост от атмосферните условия и продължителност на употреба. След приключване на периода на употреба фолиата са 100% годни за компост.
Всички текстили от серията могат да се употребяват при органични култури и отговарят на всички изисквания по наредба CE № 834/2007.
Зимното фолио е предназначено за защита на растенията от студ, слана и валежи през зимния период. То създава благоприятен микроклимат, като едновременно пропуска въздух, светлина и вода, което позволява да се избегне обезводняване, задушаване на корените или чупене на клоните под тежестта на снега, а също така създава възможност за развитие на младите пъпки и стебла през пролетта. 

 

Зимно фолио - защита от измръзване

 

Зимно покривало - защита от измръзване

 

Покривало от юта с пристягащи връзки против слана.

 

Марки представени в магазин Ботаника