Съвети за съхранение на семената

Съвети за съхранение на семената


Сподели

След прибиране на реколтата запазете семената, които са годни за следващите години.

СЪВЕТИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА СЕМЕНА
За съхранението на неизползваните семена за зеленчуци и цветя се изискват определени грижи. За да останат жизненоспособни, семената не трябва да бъдат изложени на влага или екстремни температурни колебания. Те трябва да се съхраняват на хладно и сухо място. Някои хора ги съхранява в запечатани найлонови торбички, а други ги държат в стъклени буркани в хладилника. Каквото и да изберете най-добре е добре те да не бъдат изложени на влага. Влагата може бързо да доведе до мухъл, което прави семената негодни за използване.

 

 ТЕСТВАНЕ НА СЕМЕНАТА

Да кажем, че имате някои семена, които са на няколко години. В този момент, наистина не може да бъдете сигурни дали те ще покълнат, дори ако те са били съхранявани при оптимални условия на сухо и хладно място.
В тази ситуация, можете да тествате семената няколко седмици преди засаждане, поставете семената на влажна хартия и ги покрийте с пластмасова кутия, след което ги поставете на топло. Проверете след една седмица и ако имате кълнове ще знаете, че семената са жизнеспособни.

Свързани продукти

City garden семена босилек
Код: 10410
Цена: 1.79 лв.
City garden семена див лук
Код: 10412
Цена: 1.79 лв.
City garden семена копър
Код: 10408
Цена: 1.79 лв.
City garden семена корнишони
Код: 10417
Цена: 1.79 лв.
City garden семена магданоз
Код: 10409
Цена: 1.79 лв.
City garden семена мащерка
Код: 10411
Цена: 1.79 лв.
City garden семена моркови
Код: 10416
Цена: 1.79 лв.
Марки представени в магазин Ботаника