Ранният разсад

Ранният разсад


Сподели

Времето за разсади настъпи! Някои вече са посадили семената, които ще разсадят по-късно в градината, а други сега започват.

Най-важното за добрия разсад са качествените семена. Можете да изберете желаните от вас видове оттук. Сега е време за разсад на ранни зеленчуци. Това са: лукрепичкимарулиспанакдомати и тиквички.
Освен семена, ще ви трябват още: разсадни формиторф за разсади и защитно фолио (ако ще отглеждате ранни зеленчуци навън).

Стъпките за правене на разсад са лесни:

1  Напълнете гнездата на разсадните кори от ниво 2/3 от вместимостта им.

2  Сложете 2-3 семенца във всяко гнездо.

3  Покрийте семената с торф, но не препълвайте гнездата, за да не подлива вода при поливане.

4  Покрийте разсадната тава с фолио за разсади или друга прозрачна и дишаща материя, за да създадете нужния микроклимат на семената и да покълнат по-добре и по-бързо.(Не забравяйте да маркирате гнездата, за да знаете какви сортове сте посяли във всяко гнездо.)

1  След като младите разсади достигнат 2-3 листа от развитието си, подберете най-здравото растение във всяко гнездо и премахнете останалите, за да дадете по-добра възможност на здравото растение да се развива.

Когато разсадът достигне височина 5-6 сантиметра и външните условия станат подходящи (в повечето части на България - края на м. Април), прехвърлете разсада навън в предварително оформени почвени лехи.  

 

 

Свързани продукти

City garden семена босилек
Код: 10410
Цена: 1.79 лв.
City garden семена копър
Код: 10408
Цена: 1.79 лв.
City garden семена корнишони
Код: 10417
Цена: 1.79 лв.
City garden семена магданоз
Код: 10409
Цена: 1.79 лв.
City garden семена моркови
Код: 10416
Цена: 1.79 лв.
Марки представени в магазин Ботаника