Плодовете на лятото

Плодовете на лятото


Сподели

Да, няма никакви ограничения при плодовете, на които ще заложите, даже напротив. Плодовете, които зреят през лятото са изключително богати на вода, а хидратацията на организма е от жизнено значение за здравето и тонуса му. Освен това именно сега, в най-слънчевия сезон, се срещат и най-витаминозните плодове.

Сочни, кисело-сладки, ароматни – това са летните плодове. В средата на лятото пазарите са отрупани с праскови, нектарини, кайсии, малини, вишни, сливи, дини, пъпеши. Разнообразието е толкова голямо.

Другата причина сезонните  продукти да са по-добрият избор за нас е, че се нуждаем  от определени вещества и то в по-големи количества през съответния сезон. Например, през лятото пъпешите и тропическите плодове са добри, защото високото им съдържание на вода и калий ги прави незаменими в летните горещини.

Колкото по-близо до мястото, където живеем са отгледани плодовете и зеленчуците, толкова по-малко време  те са престояли по складове и транспорт. Съдържат повече и по-пълноценни хранителни вещества и витамини,особено  витамин С.

Плодовете и зеленчуците, консумирани когато съзряват естествено в градината,  зареждат по най-пълноценен и ефективен начин нашия организъм с необходимите витамини, минерали и други ценни нутриенти.

Ягодите са богати на витамин С, антиоксидант, който защитава от пряката слънчева светлина. Освен като чудесен, пълен с витамини и полезни съставки плод, не трябва да забравяме, че ягодите притежават неустоим вкус.

Малините, боровинките и къпините са от групата на малки плодчета с изключително важни здравословни свойства. Малините са богати на витамин B и C, съдържат мед и желязо. Боровинките са пълни с минерали и витамини. Освен това, подобряват и зрението – чудесен вкусен начин за защита от сериозни проблеми. Къпините са също толкова полезни. Те подсилват стените на кръвоносните съдове и са вкусни и енергични.

Любимите на мнозина праскови също се препоръчват, тъй като са богати на витамин С. Една хубава и полезна праскова се познава по мекотата – тя трябва да е узряла и да притежава характерната приятна сочност.

Пъпешът освен с вкуса си, той очарова с високото си съдържание на витамин- А.

Динята е може би най-разхлаждащия плод. Част от много коктейли, този плод носи свежест, енергия и позитивно настроение. Истинско лятно удоволствие, с което можеш без проблем да съчетаеш полезното с приятното.

Ако консумирате повече сини сливи през лятото, определено няма да сгрешите.

Крушите – богати на витамини, сладки, сочни, вкусни.

Смокините също са изключително полезни.

Наследете се на плодовете и зеленчуците на лятото по начина, който обичате!

Свързани продукти

Диня Кримсон
Код: 20336
Цена: 1.59 лв.
Диня Мраморна
Код: 1832
Цена: 1.49 лв.
Пъпеш десертен
Код: 7012
Цена: 1.29 лв.
Саксийна ягода
Код: 20102
Цена: 1.59 лв.
Ягода целогодишна
Код: v724
Цена: 4.29 лв.
Марки представени в магазин Ботаника