Заповядайте във Вашия магазин!
Избор на категория
Градината през февруари

Градината през февруари


Сподели

В цветната градина
Ако месецът е по-топъл, можете да засадите вече пролетните луковици в градината като ги аранжирате по цвят, височина или в комбинации с други многогодишни растения.

Абонирайте се за информационния ни бюлетин тук, за да получите нашите най-добри оферти за пролетни луковици!

Наторете розите, за да подсилите развитието им с Лактофол тор за рози.
Сега е времето да подрежете мушкатата, като от стеблото оставите само 1/3-та. От подрязване се нуждаят и карамфилите. След това ги преместете на светло и хладно място, за да цъфтят през пролетта. Сменете разположението и на фуксията – сложете я на по-светло и студено, за да се окичи с още повече цветове. През февруари помислете за цветната леха – какво ще включва, как ще я аранжирате, какви семена за цветя да си набавите. Решете и дали искате да включите ароматни подправки във вашата градина.

Тази година ви предлагаме да превърнете малките балкони в разкошни градини! Опитайте с любими цветя и зеленчуци от серията Лактифол City Garden.


      

Ако искате да имате още в началото на лятото цветя, сега е моментът да заложите семена за разсад. Научете от тези видео материали всичко, което трябва да знаете за отглеждането на цветен разсад:

 

 

В зеленчуковата градина
В зеленчуковата градина работата на открито не e  много. При възможност към края на месеца могат да се засеят ранни морковикопърмагданозграхспанак и лук. Ето кои са петте най-ранни зеленчука и как да ги отглеждате:


 

Повече са грижите около сеитбата и отглеждането на ранния разсад за пипердомати, патладжан и зеле. Ако времето не позволява, можете да направите разсад в домашни условия и по-късно да го изнесете навън. Тук можете да видите как се прави разсад в домашни условия:


 

За сроковете на сеитба на открито трябва да се следи метео прогнозата, особено по отношение на пролетните слани. Обичайният климат в България, обаче, не позволява сеитба на открито преди началото/средата на м. Април. Дотогава може да се заложи разсад в оранжерия или под защитно фолио за отглеждане на ранни зеленчуци.

Стайните растения

За да дадете добър старт на стайните растения е добре да ги подхраните с тор, спрямо нуждите им – Разгледайте пълната ни гама от торове тук. Редувайте тора за подхранване с Обогатител за стайни растения, който ще помогне на домашните растения да преодолеят естественото пожълтяване през зимата. 

Ако имате орхидеи, вижте как да се грижите за тях тук.

В овощната градина
При малините е желателно към края на февруари да скъсите малко пръчките, което стимулира по-бързото им развитие. Ако времето е по-топло, можете да наторите дребноплодните растения с Гранулиран тор за дребни плодове.

В декоративната градина
За да избегнете нараняването на тревната площ, не стъпвайте по нея, когато е мокро и замръзнало. През м. Март ще трябва да се погрижите за добрия старт на тревните площи. Вижте повече за комплексната грижа за тревни площи:От средата до края на февруари е добре да наторите вечнозелените и декоративни храсти с тор за иглолистни и вечнозелени растения.

Не забравяйте след торене с гранулирани торове да полеете обилно с вода.

 Желаем ви успех и много усмимвки!

 

Свързани продукти

Домат Roma
Код: v774
Цена: 1.99 лв.
Патладжан Golden Eggs
Код: v222
Цена: 2.99 лв.
Пипер Бяла шипка
Код: 1850
Цена: 1.19 лв.
Пипер Рибки
Код: 9195
Цена: 1.19 лв.
Пипер Чорбаджийски
Код: 7018
Цена: 1.19 лв.
Грах градински Рондо
Код: 1820
Цена: 1.99 лв.
Домати Идеал
Код: 1825
Цена: 1.19 лв.