Цветни комбинации със Зюмбюли

Цветни комбинации със Зюмбюли


Сподели

Искате ли да имате цъфнали цветя от сега до следващата пролет? Ето как да го направите в четири лесни стъпки. В тази статия ще научите всичко, което трябва да знаете за отглеждане на зюмбюли!

Есента е времето да засадим луковици за цветове рано напролет. След дългата сива и студена зима, няма нищо по-добро от това да гледаме как поникват пролетните цветя. Те първи ни съобщават, че пролетта и топлото време идват!

Правилото, което трябва да следвате е: каквато и луковица да садите, засадете я на 2,5 пъти размера й в дълбочина. Най-добре е да следвате инструкциите на всяка опаковка. Винаги садете луковиците в групи, единичните цветя в градината не изглеждат много вълнуващо.

Засадете луковиците от зюмбюл на 10 см дълбочина, през 8 см и в групи от минимум 10 луковици!

За ранен пролетен цъфтеж и, за да избегнете преждевременно поникване, засадете зюмбюлите през късна есен. 

Ето как да го направите в 4 лесни стъпки:

СТЪПКА 1

На дъното на саксията сложете дребни камъчета за дренаж. Допълнете 2/3 от саксията с торфена смеска.

СТЪПКА 2

Засадете луковици от зюмбюл на 10 см дълбочина и през 8 см отстояние.

СТЪПКА 3

Допълнете саксията с торф, така че да можете да поливате саксията без да изтича водата, т.е. оставете 2-3 см незапълнено пространство.

СТЪПКА 4

Засадете есенни цветя като теменужки или хризантеми за цвят от първия ден.

Така ще удължите цъфтежа и след като преминат есенните цветове, ще започне цъфтежа на зюмбюлите, които сте засадили под теменужките.

 

Можете да експериментирате с различни цветни комбинации, а тук можете да разгледате най-новите ни предложения за зюмбюли.

Марки представени в магазин Ботаника