Заповядайте във Вашия магазин!
Избор на категория
БЕГОНИИ НОН СТОП!

БЕГОНИИ НОН СТОП!


Сподели

Бегониите се върнаха!...при това, доста по-убедително и красиво от Арнолд в Терминатора.

В годишния анализ на Гугъл даже, думата Бегония е в топ три на най-търсени градински думи през 2018…и е ясно защо.

Ако си падате по растения с впечатляващи цветове и изумителна листна окраска, които да се гледат сами и да цъфтят до зимата, Бегонията е вашето цвете!

Цъфтят в разнообразни тонове и формии се отглеждат лесно в саксии, сандъчета и лехи – на слънце и на сянка.Така че, прочетете как се гледа Бегония и отивайте на пазар!

 

КЛИМАТ

Повечето Бегонии растат добре на температура между 15 и 20 градуса. По-добър резултат се постига, ако Бегонията е на полу-сянка и защита от обедното слънце. Обичат умерено топла и влажна среда и не понасят екстремна горещина, суша или застудяване.

ПОЧВА

Бегониите се чувстват най-добре в добре дренирана, лека и рохка почва за саксийни цветя. В тежки, лошо отцедливи почви корените и стеблата на Бегонията загниват. Съдържанието на перлит в почвата подпомага регулирането на водния ресурс.

 ПОЛИВАНЕ

Бегониите имат меки стебла и корени и не понасят преполиване. Излишната вода кара листата да станат на кафяви петна, а корените – да загният. Изчаквайте почвата в саксията да изсъхне и тогава полейте умерено. Старайте се да поливате почвата около Бегонията, а не листата й, за да се избегнат гнилостни процеси.

ПОДХРАНВАНЕ

При засаждане добавете 20-25 грама гранулиран тор за цъфтящи растения, а по време на цъфтеж, подхранвайте с течен тор всеки 10-14 дни.

ЗАСАЖДАНЕ

  1. Сложете на дъното на саксията 2-3 шепи дребни камъчета за добър дренаж.
  2. Напълнете саксията до ¾ от обема й с торфен субстрат за балконски цветя.
  3. Разположете луковиците на 7-8 см една от друга.
  4. Допълнете саксията с почва и притиснете леко за премахване на излишния въздух.
  5. Поставете саксията на балкона и спазвайте правилата за поливане и хранене.
  6. Наслаждавайте се на обилния цъфтеж на Бегониите до късна есен!

 Успех!