Уютна зима в 4 сплотяващи стъпки

Уютна зима в 4 сплотяващи стъпки


Сподели

Зимата идва, но за съжаление, духът на Коледа от филмите далеч не е в мрачното ни, хладно и изтощаващо ежедневие през зимата.

Ето една идея как да си направим различна зима:

1. Споделяйте вечерите си.

Колкото и да сте изморени, не изкарвайте вечерта с телефон на дивана. Няма нищо по-отпускащо, зареждащо и изпълващо от това да бъдете заедно! И макар, че обичайно вечер няма време за легендарни случки, дори и приготвянето на вечерята заедно е много по-стоплящо от телевизора! Пригответе нещо бързо и вкусно от наличните запаси в хладилника, добавете му характер със свежи подправки от домашната градина и споделете вечерта с любим човек!

Вижте как лесно и бързо да си направите домашна градина.

Семена за босилек

Семена за мента

Семена за риган

Семена за ядливи цветя

Семена за микро растения

2. Дишайте свеж въздух.

Още от заглавието е ясно, че ако живеете в град, свежото дишане не кореспондира на замърсения градски въздух, затова – украсете дома си с любими стайни растения и дишайте дълбоко! Денем, докато сте на работа, те ще прочистят и заредят дома ви със свеж въздух, който ни е така необходим, особено през зимата!

Научете как да зарeдите стайните растения с енегрия, която ще ви отдават цяла зима.

Обогатител за стайни растения

Тор за орхидеи цъфтеж

Тор за листно-декоративни растения

 

3. Забавлявайте се!

Разнообразявайте сетивата и мисълта си с прости занимания, които ще ви успокояват, разведряват и дават различно усещане, което ще очаквате отново с нетърпение! Бихте могли да отгледате авокадо от семка, да си направите кълнове, да изработите хранилка за птици, да отгледате микро растения или да направите красиви съдове от глина. Задължително включете и децата, те обикновено кипят от енергия да творят! :-)

Градинска ножица

Аксесоари за орхидеи

Табелки за маркиране

Тавичка за отглеждане на микро растения

4. Грижете се за нещо живо.

Ако не ви се става по нощите за обичайните кучешки разходки или пък 7 котки вкъщи не ви влизат в разбиранията за домашна идилия, погрижете се за растение. Идеалният случай би бил да го отгледате от семенце - така то ще е ваше и грижите около него ще ви се отразят още по-благородно, удволетворяващо и приятно. Доказано е, че градинарството носи щастие, хармонизира душата и избистря мисълта...един вид, вземете си живо растение и спестете пари от психоаналитик! :-)

Прочетете как да направите разсад от семена.

Ето какво ви трябва, за да отгледате живот от семка:

Форма за разсад

Торф

Любимо цвете

Подходящ тор за подхранване

 Желаем ви зима, изпълнена с уют, приключения и много усмивки!

 

Марки представени в магазин Ботаника