Посей трева, дишай свободно!

Посей трева, дишай свободно!


Сподели

Освен за декоративни цели, тревните площи правят мястото, на което живеем по-добро!

Ето няколко непопулярни факта, които ще ви накарат да се замислите следващия път когато сте пред дилемата бетон или трева. 

Вашата трева филтрира въздуха. В следствие на фотосинтезата тревните площи действат като натурален филтър, който усвоява въглеродния двуокис от въздуха и го преработва в кислород. Свежо окосената трева усвоява праха от атмосферата и прави въздуха по-чист.

Вашата трева освежава атмосферата. Друга полза от фотосинтезата на тревните растения е фините водни капчици, които се отделят от всяко стръкче трева. В резултат на това температурата на въздуха на тревните площи е с няколко градуса по-свежа от тази на бетонни или асфалтови повърхности.

Вашата трева обновява състава на почвата. Формирането, развитието и естественото разлагане на тревните корени образува хумус. Това подобрява химичния и физичен състав на почвата и благоприятства за естествения баланс в природата.

Вашата трева пречиства водата. Благодарение на своята коренова система, тревата действа като естествен филтър на околните подпочвени води и намалява нивата на замърсяване на водите.       

Вашата трева понижава нивото на фоновия шум в градски условия. Благодарение на своята пореста структура, тревните стръкчета абсорбират и намаляват с около 5 децибела шума на заобикалящата ни градска среда.

За да купите и научите повече за тревни смески Лактофол вижте тук.

 

 

 

Свързани продукти

Тревна смеска Парк - 1 кг
Код: 75
Цена: 17.39 лв.
Тревна смеска Слънце - 1 кг
Код: 76
Цена: 17.99 лв.
Тревна смеска Спорт - 1 кг
Код: 74
Цена: 17.39 лв.
Тревна смеска Сянка - 1 кг
Код: 77
Цена: 16.99 лв.
Тревна смеска Цветна поляна - 0.5 кг
Код: 757
Цена: 11.39 лв. / 10.25 лв.
Марки представени в магазин Ботаника