noimage

Комплексна грижа за тревата


Сподели

Програма за подхранване на ТРЕВА в 4 лесни стъпки

Тревната площ е красива когато е здрава и добре подхранена.

Програмата за подхранване на трева ЛАКТОФОЛ осигурява целогодишно подхранване на тревния килим според специфичните нужди на тревата във всеки сезон и стадий от развитието й.

 

  • СТЪПКА 1 - Комплексен тор за трева СТАРТ – Подходящ за изграждане на нови тревни площи.Подобрява кълняемостта и формирането на здрава коренова система. Спомага за образуване на по-плътен тревен килим.
  • СТЪПКА 2 - Комплексен тор за трева + АНТИМЪХ – Подходящ за отстраняване на мъх от тревните площи.Подхранва тревния килим и повишава издръжливостта му на утъпкване и лоши климатични условия. Ефективна борба срещу мъх.
  • СТЪПКА 3 - Комплексен тор за трева с ДЪЛГОТРАЙНО ДЕЙСТВИЕ – Подходящ за подхранване на съществуващи тревни площи. Подхранва тревния килим и спомага за по-доброто усвояване на хранителни елементи и вода. Възстановява тревните настилки след натоварване и удължава живота им.
  • СТЪПКА 4 - Комплексен тор за трева ЕСЕН – Подходящ за есенно подхранване на тревни площи. Подхранва тревния килим и спомага за по-доброто усвояване на хранителни елементи и вода. Осигурява добро презимуване и по-силен старт през пролетта.
  • СТЪПКА + - Обогатител за трева – Течна храна за здрава и свежа морава. Моментално освежаване на тревните площи.

 

Съвет: Използването само на амониева селитра не се препоръчва, тъй като тревните насаждения имат нужда от комплексно подхранване, а не само от азот. Азотът е само един от 9те най-важни макроелемента, които подпомагат растежа и правилното развитие на тревните растения. Всички 9 елемента са жизненоважни за здрава и красива трева и отговарят за различни процеси в развитието й.

Ето кои са всички 9 нужни елемента и как действат на тревата:

ВЪГЛЕРОД, ВОДОРОД и КИСЛОРОД – съставляват около 95% от сухото вещество на тревата. Набавят се чрез въздуха и водата.

АЗОТ -  един от основните хранителни елементи. Стимулира едновременното покълване, сгъстяването на зелената маса, производството на хлорофил и яркия зелен цвят на тревата. Повишава издръжливостта на болести и стресови фактори.

ФОСФОР –Стимулира успешното захващане и развитие на младите тревни стръкове, подпомага развитието на тревните растения и кореновата им система.

КАЛИИ - Играе незаменима роля в общата здравина на тревния килим, повишава издръжливостта на засушаване, на мръзнене и на издръжливост на болести.

КАЛЦИИ, МАГНЕЗИИ и СУЛФУР – второстепенни хранителни елементи, които се внасят по-рядко, но играят важна роля в растежа на корените и младите издънки и преодоляването на хлорозата. Липсата на тези елементи води до пожълтяване на тревата и общ нездрав вид.

 

Свързани продукти

ОБОГАТИТЕЛ за трева 500 мл
Код: 26
Цена: 5.99 лв.
Марки представени в магазин Ботаника