noimage

Коледна декорация


Сподели

Коледа вече чука на вратата! Искате дома да свети празнично, децата да са щастливи, а любимият ви съпруг да бъде още по влюбен във вас. А може би очаквате и много гости. Затова трябва да впрегнете в Коледните декорации цялата налична дружинка от ентусиазирани джудженца. Създайте си концепция и представа като как искате да изглежда дома ви. Дали ще бъде стилен само в златно и червено или всяка стая ще има свой специфичен облик.

Коледен венец на входната врата от естествени клонки и блестящи камбанки. Нека който се прибира или идва на гости още от входа да усети магията на очакването.

Декорация на антрето – обикновено това е тъмната част от дома, но нека с влизането още да се види, че идва празник. Може да сложите светещи лампички, които да опасват стените, близо до тавана или ако има повече пространство светеща фигура, която да бъде акцент. Не забравяйте гирляндите и звънчетата. Ако имате възможност, защо не и фигура на Дядо Коледа, който да посреща гостите с гърления си смях.

Украса на вратите на стаята – за повече празничност.

Всяка врата може да бъде с различна украса, особено ако има деца в къщата. Можете да им предложите да направят Коледен венец от своите ръчички или звездно небе, снежни човеци, елхички. За стъклените повърхности може да използвате изкуствен сняг.

Коледната елха – трябва да заема почетното място и да блесне в празничната си премяна – светеща и украсена. Под нея може да поставите различни подаръци – ако домашните няма да издържат и ще ги разопаковат, сложете празни кутии в красиви опаковки и различни играчки, носещи духа на Коледа – Дядо Коледовци, джудженца, Снежанки, еленчета, книжки. Децата ще могат да седят под елхата да си играят и да си разглеждат картинки. А може и за първи път да започнат да четат под Коледната елха.

Прозорците – отново идват ред на светещите гирлянди, звезди и мигащи лампички. Не забравяйте и рисунките върху стъкло. Може да използвате техниката на трансмедиума, което е гумена самозалепваща върху стъкло или пластмаса повърхност върху която може да рисувате каквото пожелаете, да го изрежете и да го залепите на избраното от вас място. Или защо не – да заложите на семплите щори от ангелчета.

Камината – за щастливците с домашна камина естествено ароматни свещи, коледен венец, звънчета или нещо наистина уникално, отговарящо на вашия стил и създаващо домашен уют. Не забравяйте и почетно място за Бъдника.

Украса за полилей – ангелчета или стъклени топки, гирлянди и звънчета – изберете сами.

Коледният чорап – не го забравяйте, той е важна част от празничната украса, особено за децата. Къде иначе ще надничат за лакомства от любимите им джудженца?

Специална украса за детската стая – може би тук трябва да вложите много старание и магия, като въвлечете и децата да ви помагат. Може да направите гирлянди от хартия във формата на снежинки, елхички, джудженца, коледни звезди. Да закупите готови гирлянди и топки. Да залепите рисувана елхичка на стената, а защо не да направите цял етюд с дядо Коледа, Снежанка и джуджетата или както е популярно в католическия свят да се правят макети на Рождественската нощ. Така може да разкажете историята за раждането на Исус, докато оцветявате керамични фигурки и правите сламените ясли за младенеца.

Този материал е публикуван в www.az-jenata.com от Вергиния Генова

Марки представени в магазин Ботаника